Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå2022-01-31T20:35:14+00:00

Project Description

Jag skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå!

Performed by Teater Västernorrland, 2021
By Manda Stenström, Jack Werner (book)
Director Karl Seldahl
Set & Costume Designer Lotta Nilsson
Lightning Designer Erik Nordlander
Makeup Designer Jessica Hedin
Photographed by Förnamn Efternamn

Vad händer när vi skapar oss en egen bild av verkligheten baserad på fragment?

Magda måste ta sig till Skåne. Där finns Eddie – drömkillen hon träffat online, som plötsligt hintat om att han tänker begå självmord.

Bo-Göran har precis hånats i sociala media. Hans kommentar ”JA SKITER I ATT DET ÄR FEJK DET ÄR FÖRJÄVLIGT ÄNDÅ!” om en satirartikel pekas ut som oerhört korkad. Nu är han på väg till jobbet men vill egentligen inte dit.

Precis när Bo-Göran ska svänga i en korsning ser han något. En flicka. Hon står vid vägkanten och liftar. Säger att hon till varje pris måste till Skåne. Kan han hjälpa henne?

I en kvick föreställning om förhastade slutsatser och längtad verklighet följer vi Magda och Bo-Göran på deras resa söderut. Ryktena sprider sig snabbt över nätet. Var är Magda? Är hon kidnappad? Lever hon ens?

Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå undersöker människors dragning till att skvallra och gadda ihop sig i avsaknad av källkritik och ansvar. Föreställningen är skriven av Manda Stenström, fritt efter Jack Werners succébok. I rollerna ser vi bland andra Jens Wieselblad Nilsson, som tidigare gjort bland annat Tartuffe och Fyra spänn city hos Teater Västernorrland.

Föreställningen är ett samarbete med Estrad Norr.

“Scenografins dockskåpsstorlek förstärker känslan av barn på gränsen till vuxen, och den sårbarhet som även Amanda Kilpeläinen Arvidsson och Miriam Forsberg så väl fångar som Magda och Sara; rädslan, osäkerheten, konsekvensblindheten, huvudlösheten. (…) Detta är tveklöst en pjäs som har lika mycket att säga vuxna som unga.”

Susanne Holmlund, Mittmedia.se