Ingvar! – En musikalisk möbelsaga2020-12-15T15:10:48+00:00

Project Description

Ingvar! – En musikalisk möbelsaga

Performed at Teater Västernorrland, 2016
By Klas Abrahamsson / Erik Gedeon
Director Markus Virta
Musical director Eric Skarby
Set & Costume Designer Lotta Nilsson
Lightning Designer Erik Nordlander
Makeup Designer Anna Olofsson
Photographed by Lia Jacobi

Efter en förödande börskrasch står en grupp börsmäklare tomhänta och vet inte vad de ska ta sig till. Plötsligt skådar de ljuset från norr och minns hur Ingvar – den gode kapitalisten – ensam lyckades vända allt och la grunden för vårt land och skapade IKEA!

Berättelsen om Kamprad och IKEA, ett av få icke börsnoterade globala företag, skänker dem mod och kraft och ger hopp om att turbokapitalismens dagar är räknade. En ny tid av bättre och godare kapitalism står för dörren!

INGVAR! EN MUSIKALISK MÖBELSAGA är en musikalisk samtidssatir som kärleksfullt hyllar och driver med såväl den svenska självbilden som Ingvar Kamprads livsverk IKEA. Nio sjungande skådespelare och musiker bjuder på en fartfylld och rolig föreställning. Kängor ges till höger och vänster till landet lagom. Den svenska jantelagen, folkmusiken, folkdansen, Pippi, Emil, Nobel och våra röda stugor får sig alla en omgång!

“Evangeliet enligt Ingvar – folkligt och effektfullt (…) Så den föreställning som nu bör ses – med skratt, fart och igenkänning – är kanske mindre en biografi om Sveriges främsta entreprenör och mer en berättelse om oss moderna svenskar.”

Susanne Holmlund, Sundsvalls tidning