Barnen2020-12-15T15:09:36+00:00

Project Description

Barnen (The Children)

Performed at Riksteatern, 2019
By Lucy Kirkwood
Director Karin Enberg
Set & Costume Designer Lotta Nilsson
Lightning Designer Peter Stockhaus
Makeup Designer Anna Olofsson
Photographed by Sören Vilks

En katastrof har inträffat och det pensionerade paret Robin och Hazel bor inte kvar hemma längre. De har varit tvungna att flytta till en lånad liten stuga på den engelska östkusten utanför strålningsområdet. Dagarna ägnar de åt till att försöka upprätthålla en slags vardag, säkra maten de äter. Elen fungerar bara någon timme åt gången.

Plötsligt en dag dyker Rose upp hos Hazel och Robin. De var alla en gång kollegor och vänner på det närliggande kärnkraftverket. Varför dyker hon upp efter 38 år? Vad vill hon egentligen?

Rose har ett ärende, ett ärende som åtminstone hon inte tänker smita ifrån. Det blir ett laddat möte, hemligheter avslöjas och tidigare handlingar har fått konsekvenser. Kanske finns det fortfarande möjligheter att korrigera misstag som har gjorts.

En rapp och smart pjäs av den unga hyllade brittiske dramatikern Lucy Kirkwood. Barnen nominerades 2018 till bästa pjäs både i USA och Australien.

“Barnen är ett välspelat, kraftfullt triangeldrama som känns in på bara benmärgen.”

Petter Stjernstedt, Kulturbloggen

”…- men klart är att om någon trodde att det inte gick att göra konstnärligt drabbande scenkonst om de mest brinnande samtidsfrågorna, så utgör Barnen ett lysande motbevis.”

Sara Meidell, Västerbottenskuriren